Blog

Transport over zee, 10 feiten

Donderdag 14 december 2017,

Transport over zee, 10 Feiten

Kijk even om je heen. Iedere stoel waar je op zit tot de mango die je eet komen voor het grootste gedeelte uiteindelijk bij je via transport over zee. Zeevracht is een van de oudste industrieën ter wereld, maar speelt nog altijd nog een hele belangrijke rol in de wereldeconomie. Transport over zee is ook een complexe wereld en je staat soms versteld wat er allemaal gebeurt. In het boek Ninety Percent of Everything van Rose George staan geweldige dingen. We hebben een top 10 gemaakt met leuke feitjes uit de zeevracht.

1. Geen bereik

Ongeveer tweederde van de bemanning op een schip heeft geen middelen om te communiceren als ze op de open zee zitten. Slechts 1 op de 10 heeft gratis beschikbaar internet.

2. Dure schepen

Schepen voor de zeevracht zijn kostbaar. Het grootste schip kost meer dan 200 miljoen dollar om te bouwen.

3. Bananen

De grote schepen in de wereld kunnen 745 miljoen bananen in bijna 22.000 containers. Omgerekend is dat 1 banaan voor elke Europeaan en Amerikaan.

4. Zeemannen

Ruim 1,5 miljoen zeemannen vinden werk in de wereldwijde industrie.

5. Boten

Er zijn wereldwijd ongeveer 55.000 schepen die lading vervoeren over de wereld.

6. Controles

2 tot 10% van de containers wordt wereldwijd daadwerkelijk geïnspecteerd. Binnen Amerikaanse havens licht dat aantal op ongeveer 5% op 17 miljoen containers die jaarlijks bij de grens aankomen.

7. Powerrrr

Een zeeschip heeft een behoorlijk krachtige motor. Neem de motor van een gemiddelde gezinsauto en vermenigvuldig dit met de factor 1000. Dan heb je de kracht van een zeeschip.

8. Gemiddelde prijs van zeevracht

Laten we een voorbeeld te geven van een stukprijs om te vervoeren per schip. Een fiets zou ongeveer 10 euro kosten per stuk, terwijl een blikje frisdrank 1 cent kost om te vervoeren.

9. 90 procent

Scheepvaart is zo groot dat het ongeveer 90 procent inneemt van de wereldhandel.

10. Type schepen

Er zijn zes verschillen type schepen in de wereld: cargo schepen, bulk carriers, vissersschepen, container schepen, passagiersschepen en tankers.

Meer weten over de scheepvaart? Lees dan het boek van Rose George.

 

Terug naar overzicht

Bekijk meer blogberichten

We’re Moving!

woensdag 11 december 2019

From December 16th you can find us at Kralingseweg 215, 3062 CE Rotterdam            

Lees meer

We’re Moving!

woensdag 11 december 2019

Vanaf 16 december kunnen jullie ons vinden aan de Kralingseweg 215, 3062 CE in Rotterdam.

Lees meer

Vacature bij East Total

dinsdag 16 oktober 2018

Wij zoeken een: logistiek administratief medewerker/assistent expediteur (32-40 uur per week) Als logistiek administratief medewerker/assistent expediteur binnen ons internationaal opererend bedrijf ben je met een klein team verantwoordelijk voor het logistieke proces. Je ondersteunt hierbij de operationele afdeling. Naast voorraadbeheer, aanmaken en archiveren van dossiers zal er ook ruimte zijn voor het organiseren van transporten […]

Lees meer