Blog

5 East Total tips voor luchtvracht

Vrijdag 4 augustus 2017,

Door alle capaciteitsproblemen op zee merken we bij East Total Logistics dat veel ondernemers kiezen voor luchtvracht om zo vertragingen te voorkomen. In de eerste helft van het jaar is de mondiale luchtvracht met meer dan 10% toegenomen blijkt uit cijfers van luchtvaartorganisatie IATA. En gelukkig hebben we in Nederland dan Schiphol!

Bijna alle luchtvracht in ons land gaat via dit logistieke knooppunt. Alleen via Maastricht-Aachen Airport wordt nog zo’n 60 duizend ton vracht vervoerd (CBS cijfers 2015). Schiphol is een hub in de logistieke wereld en qua vrachtvervoer is het de derde grootste luchthaven in Europa. Alleen Frankfurt en Charles de Gaulle in Parijs vervoeren meer goederen.

Groente en electronica
Uit cijfers blijkt dat bederfelijke goederen die snel geleverd moeten worden bij voorkeur met luchtvracht gaan. Denk dan aan vis, groente, bloemen uit Afrika en levende dieren. Maar ook de electronicafabrikanten vervoeren hun producten steeds meer via de lucht. Denk aan nieuwe smartphones of tablets. Voor je het weet is er weer een nieuwe model op de markt gebracht. Dus dan liever geen onzekerheden en kiezen voor snelheid zal de gedachte zijn.

East Total Logistics is al jaren een vertrouwde luchtvrachtexpediteur. Door onze ruime ervaring kunnen wij onze klanten (en daarmee uw bedrijf) de beste en voordeligste opties aanbieden om goederen van en naar een andere continent te krijgen door de lucht.

Cement
En we transporteren alles. Een voorbeeld? Wij vervoerden onlangs 13 ton luchtvracht voor een Duitse opdrachtgever via Schiphol naar Kenia. Om de lading huisgeleverd te krijgen hebben we diverse modaliteiten ingezet: grondvervoer, luchtvracht en huislevering in Nairobi. En de lading? Cement om wegen te bouwen.

Als u nog nooit heeft gewerkt met luchtvracht, kunt u voor bepaalde uitdagingen komen te staan. Die nemen we graag voor u weg, maar voorkomen is beter dan geneden. Daarom hieronder vijf tips van ons over luchtvracht. Het zijn zaken die we vaak tegenkomen.

Vijf tips van East Total over luchtvracht:

  • Omdat de meeste luchtvracht wordt vervoerd in passagiersvliegtuigen is de maximale hoogte van de lading 160 cm. Naar grote logistieke bestemmingen in de wereld (Hong Kong, Singapore,Dubai,New York) worden complete vrachttoestellen ingezet waarbij de goederen hoger mogen zijn.
  • Voor steeds meer bestemmingen dienen, vanwege de importregels in het aankomstland, de houten pallets gefumigeerd te zijn. Dat betekent dat ze zijn dusdanig behandeld zijn dat al het ongedierte is uitgeroeid. Indien u niet over deze pallets beschikt kunt u ook plastic pallets gebruiken.
  • Het vervoer van gevaarlijke stoffen met luchtvracht is een zeer complex proces. De goederen moeten voldoen aan de IATA Dangerous Goods Regulations Code.Tevens dient de verpakking in orde te zijn en in sommige gevallen zullen de goederen verpakt moeten worden in een speciale unit.
  • Geef bij het sturen van uw Airwaybill instructies zoveel mogelijk informatie op van de ontvanger (telefoonnummer, email adres) zodat onze lokale partners in het land van bestemming zo snel mogelijk contact kunnen opnemen met uw eindontvanger.
  • Naast het im- en exporteren van uw luchtvrachtzending kunnen wij ook opslagmogelijkheden aanbieden op Schiphol.

Meer weten?
Bij vragen en opmerking kunt u altijd contact met ons opnemen! Onze adviseurs zijn bereikbaar via de telefoon 010 283 6100 of email  info@easttotal.com

Bekijk ook eens deze video die we maakten bij Bennies Fifties. East Total is al jaren logistiek partner van dit bedrijf, waarbij we onder andere JukeBoxen importeren.

Terug naar overzicht

Bekijk meer blogberichten

We’re Moving!

woensdag 11 december 2019

From December 16th you can find us at Kralingseweg 215, 3062 CE Rotterdam            

Lees meer

We’re Moving!

woensdag 11 december 2019

Vanaf 16 december kunnen jullie ons vinden aan de Kralingseweg 215, 3062 CE in Rotterdam.

Lees meer

Vacature bij East Total

dinsdag 16 oktober 2018

Wij zoeken een: logistiek administratief medewerker/assistent expediteur (32-40 uur per week) Als logistiek administratief medewerker/assistent expediteur binnen ons internationaal opererend bedrijf ben je met een klein team verantwoordelijk voor het logistieke proces. Je ondersteunt hierbij de operationele afdeling. Naast voorraadbeheer, aanmaken en archiveren van dossiers zal er ook ruimte zijn voor het organiseren van transporten […]

Lees meer